JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever løft for lavtlønte

Fellesforbundet mener det er mulig å gi lavtlønte arbeidsgrupper en reell lønnsøkning i årets lønnsforhandlinger som er like om hjørnet.

– Vi må ta hensyn til kostnadsutviklingen i Norge og til usikkerheten i Europa med de økonomiske innstrammingene som er vedtatt der. Men Norge går så godt at det likevel er rom for å sikre alle våre medlemmers kjøpekraft. Det betyr at ingen får svekket kjøpekraft og at mange andre får økt kjøpekraft, sier forbundsleder Arve Bakke til Dagsavisen.

Han mener dette gjelder en rekke arbeidsgrupper innenfor mange bransjer, blant annet hotell- og restaurantbransjen.

– Les også: Vil i front

Aftenposten skrev tirsdag at den sterke krona kan bidra til å kutte lønnstillegget i årets lønnsoppgjør. Arve Bakke mener imidlertid at den sterke kronekursen ikke bør være til hinder for at de lavtlønte blir tilgodesett med et lønnsløft.

Mens lønnstakere i gjennomsnitt fikk et lønnsløft på 4,3 prosent i fjor, var økningen bare på 3,5 prosent for hotell- og restaurantansatte. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse