JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp fikk delvis medhold

Skatteklagenemnda har gitt Frp medhold på flere punkter i klagen over pålegget fra Skatt øst om tilbakebetaling av nærmere 2 millioner kroner i skatter og avgifter.

Det var i 2008 at Fremskrittspartiet første gang fikk pålegget fra Skatt øst, som mente at partiets pengebruk på forskjellige tiltak for tillitsvalgte og deres ektefeller og samboere for årene 1996-2005 var skattepliktige.

Nærmere tre og et halvt år etter at partiet anket pålegget inn for Skatteklagenemnda, er saken endelig ferdigbehandlet, en prosess som normalt bare skal ta seks måneder.

Av de totalt 18 påklagede forholdene får partiets stortingsgruppe medhold i sju, der nemnda reduserer Skatt østs opprinnelige forhøyelser av avgiftsgrunnlaget og samt tilleggsavgifter med rundt 896.000 kroner.

Ni av elleve forhold gruppen ikke ble gitt medhold i, skyldes i hovedsak formalfeil, slik som at deltakerlister og eventuelt program for et arrangement ikke var vedheftet den bokførte fakturaen, men fremlagt i ettertid på forespørsel, skriver stortingsgruppa i en pressemelding.

– Stortingsgruppen tar nemndas avgjørelse til orientering. At vi fikk medhold i så mange saker viser at det var grunnlag for å klage, mener sekretariatsleder Per Kristian Solbakken i Frps stortingsgruppe.

Fordi Frp i 2008 betalte inn tilleggsavgiften for alle de 18 forholdene Skatt øst påpekte, vil partiet nå få tilbakebetalt avgiften for de sju forholdene de har fått medhold i. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse