JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mellomoppgjøret i gang på Energiavtalen

Mellomoppgjøret for ansatte i 120 små og store kommunalt eide kraftverk rundt om i landet startet i formiddag. Det er satt av to dager til forhandlingene.

knut.viggen@lomedia.no

Forhandlingene på Energiavtalen mellom KS Bedrift på arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden med EL & IT Forbundet, Fagforbundet, Delta, Det Norske Maskinistforbund og Parat, er i gang.

– I utgangspunktet ser vi på dette som et enkelt mellomoppgjør med relativt beskjedne krav, sier Bjørn Fornes i forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet. Han utelukker imidlertid ikke at det kan bli tøffe tak underveis. Det er ikke mer enn fire år sist det ble mekling i et mellomoppgjør nettopp på Energiavtalen.

Streik i fjor

I fjor endte hovedoppgjøret med en ni dager lang streik, der 403 medlemmer i EL & IT Forbundet og rundt 50 medlemmer i Fagforbundet i bedriften Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) ble tatt ut i streik. 5. oktober kunne meklingsmannen legge frem et forslag til løsning som ble godtatt av partene. Denne avtalen, som gjelder fra 2012 til 2014, ligger nå til grunn for årets mellomoppgjør.

120 everk

Rundt 2.300 medlemmer i EL & IT Forbundet omfattes av Energiavtalen. De jobber i rundt 120 energiverk og datterselskap med selvstendige medlemskap i arbeidsgiverforeningen KS Bedrift. De største selskapene som omfattes av avtalen er Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) og TrønderEnergi som begge har flere hundre ansatte, men det store flertallet av everk er små, lokale bedrifter i distriktene. Forsand Elverk ved Lysefjorden i Rogaland med syv ansatte og seks EL & IT-medlemmer er det minste.

Annonse
Annonse