JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AUF-leir i Troms

Alle AUF-ere i Nord-Norge får sin egen sommerleir i Storfjord i Troms.

Sikkerheten står i sentrum på den første leiren etter Utøya-tragedien.

Arrangørene skal samarbeide tett med politiet, vaktselskaper og Norsk Folkehjelp når AUF-leiren arrangeres i august i år.

– Vi gjør dette først og fremst for å få ungdommene til å føle seg trygge. Også foreldrene skal føle seg trygge på å sende sine ungdommer på denne leiren, sier fylkessekretær Eskild Johansen i Troms Arbeiderparti til NRK.

Det er Troms Arbeiderparti og Troms AUF som sammen med fagbevegelsen i fylket skal arrangere sommerleiren på Oteren i Storfjord. Leiren er først og fremst for AUF i Nord-Norge, men Johansen sier det vurderes å åpne opp for at AUF-ere fra hele landet kan melde seg på.

For et par uker siden ble det bestemt at det ikke blir noen AUF-leir på Utøya i år, både av praktiske og følelsesmessige årsaker.

– Leiren i Nord-Norge er ikke ment som en erstatning for Utøya, understreker Johansen.

Leder i Troms AUF, Mari Siljebråten, var på Utøya 22. juli i fjor, der hun selv ble skadd. Nå er hun er glad for at det blir leir.

– For oss er det veldig viktig for å komme tilbake, og for å få en positiv opplevelse ved å være tilbake på leir, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse