JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen kampvotering

Ingen av de tre mest aktuelle utfordrerne til Audun Lysbakken vil stille som benkekandidat.

Lysbakken er alene om å stille til valg som ny SV-leder under landsmøtet til helgen.

Mange rundt om i partiorganisasjonen har sagt til ulike medier at dette er en svakhet.

Flere av dem har varslet at de vil fremme benkeforslag på alternative kandidater under landsmøtet på Lillestrøm til helgen.

– Les også: Lysbakkens øverste embetsmann går av

Men denne strategien har én vesentlig hake: Ingen av kandidatene som vurderes som mest aktuelle, ønsker å ta opp kampen med den nylig avgåtte statsråden.

– Jeg trakk mitt kandidatur for to uker siden fordi Audun hadde flertallet med seg, sier stortingsrepresentant Heikki Holmås til NTB.

Han mener likevel den debatten som nå raser i partiet, er helt nødvendig.

– Etter at Audun trakk seg, har han bedt om tilbakemelding fra partiet. Den debatten og tilbakemeldingen får han fram til landsmøtet. Det er fair og viktig å la partiet ta debatten, men jeg kommer ikke til å stille som kandidat mot Audun, sier Holmås.

– Les også: Trygg på Lysbakken

Den andre som offisielt har utfordret Lysbakken, parlamentarisk leder Bård Vegar Solhjell, har samme budskap som Holmås.

– Mange har kontaktet meg, og jeg leser jo aviser, sier Solhjell til Dagbladet.

– Derfor vil jeg gjøre det helt klart nå, at jeg ikke kommer til å stille. Om det skulle komme benkeforslag på meg, vil jeg si det samme.

– Les også: – Kan komme benkeforslag

Heller ikke Inga Marte Thorkildsen, som av valgkomiteen er innstilt som ny nestleder i partiet, vil ta opp kampen med Lysbakken.

Skulle hun bli spurt om å stille til valg gjennom et benkeforslag, blir svaret nei, opplyser hun til NTB. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse