JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Idiotstempler fagbevegelsen

Fellesforbundet i det meste av Hedmark vil ikke drive valgkamp for Tretterbergstuen eller Storberget.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

– De gjør narr av oss i fagbevegelsen og prøver å idiotstemple oss, sier Peder-Arne Farberg. Han er leder av Fellesforbundets store avdeling i Hedmark, avd. 650 som har 3000 medlemmer.

Enstemmig vedtak

Det som får Farberg og styret i fagforeningen til å reagere er en rekke innlegg fra spesielt stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, men også Knut Storberget om vikarbyrådirektivet. De representerer Arbeiderpartiet og Hedmark på Stortinget.

Les også: Filleristes av LO-topper

Hamar Arbeiderblad melder at styret i Fellesforbundets avdeling 650, onsdag enstemmig vedtok at de ikke skal delta på valgkamparrangementer der de to stortingsrepresentantene deltar.

Farberg presiserer overfor frifagbevegelse.no at vedtaket betyr at de ansatte i foreninga ikke skal bidra til valgkampen for de to i arbeidstida.

Flere grunner

En artikkel fra Trettebergstuen og Storberget fra midten av januar skapte store reaksjoner. Den hadde tittelen: «Vikarierende direktivhensikter» og der skriver de blant annet «Debatten om (vikarbyrå-) direktivet preges også av EØS motstand.»

Flere forbundsledere i LO reagerte på den artikkelen. Artikkelen ble offentliggjort i en rekke lokalaviser og på Arbeiderpartiets hjemmeside. Etter reaksjonene ble tittelen endret til: «Begrensningene på innleie kan beholdes»

– Er det denne artikkelen som er bakgrunn for deres reaksjon?

– Det er den, men det er mange flere, sier Farberg.

Avdelingslederen sier at det bare er en unnskyldning fra Trettebergstuen og Storberget som kan rette opp det skjøre forholdet. Avdelingen har medlemmer i hele Østerdalen, Elverum, Hamar, Stange og Løten.

Merkelig boikott

Anette Trettebergstuen sier i en sms-kommentar til Frifagbevegelse.no at hun synes det er synd.

- Jeg føler jeg har et godt forhold til Fellesforbundet Hedmark og god og tett kontakt. De har gitt meg mye gode innspill på arbeidslivsfeltet som jeg har tatt med inn til Oslo og omsatt i Stortinget, skriver Trettebergstuen, og legger til at hun synes boikotten er merkelig.

Til HA sier lederen av Hedmark Ap, Bente Elin Lilleøkseth at hun håper LO foretrekker en fortsatt rødgrønn regjering framfor ei regjering dominert av Frp. Hun synes at i en politisk debatt må det være lov til å ha ulike meninger.

Til helga skal Hedmark Ap debattere vikarbyrådirektivet og har fått inn forslag til vedtak på både ja og nei. Styret i Hedmark Ap innstiller på ja til direktivet.

Annonse
Annonse