JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Rom for Henning

Høyre-leder Erna Solberg sier det fortsatt vil være rom for Henning Warloe i Høyre hvis han selv ønsker det.

Men hun holder fast ved at det var riktig å be ham avstå fra å søke gjenvalg til Stortinget neste år.

– Det finnes alltid rom for tilgivelse. Selvsagt også for Henning. Ingen i Høyre har vendt ham ryggen, sa Høyre-lederen da hun innledet på Hordaland Høyres årsmøte lørdag.

Partilederen brukte de første ti minuttene av den politiske talen sin til å kommentere narkotikasaken og situasjonen for Henning Warloe.

Tillit

– Jeg har kjent Henning i store deler av mitt og hans voksne liv, sa Solberg som la til at hun fortsatt er glad i ham og har hatt nær kontakt med ham etter at saken kom opp.

– Vi har tilbudt Henning all mulig bistand, juridisk, behandling hvis han ønsker det og sett til at han har fortrolige rundt seg hele tiden, sa Solberg som håper Warloe igjen vil delta i møter i Høyre med sitt humør og engasjement.

Samtidig holder hun fast ved at det var riktig å be ham avslutte stortingsperioden neste år.

– Grunnen til det er ikke narkotikasaken som han trolig blir sjekket ut av, men at han fortalte oss at han hadde brukt narkotika i den tiden han har sittet på Stortinget. Som stortingspolitikere er vi valgt til å bestemme hva som skal være lov. Det er en stor tillit. Da må vi som gir lovene, også leve etter dem, sier Høyre-lederen.

Møtte ikke

Warloe har vært nestleder i Hordaland Høyre, men har trukket seg fra alle verv i partiet. Da fylkespartiet holdt årsmøte lørdag, møtte han ikke. Derimot kunne møtedeltakerne se store oppslag der han fortalte at han har brukt narkotika jevnlig i flere år.

Ledelsen i partiet var klar over dette, men på mange møtedeltakere kom det overraskende. Warloe fikk likevel mye sympati på årsmøtet.

– Kjære Henning, du skulle vært her så vi kunne sagt dette til deg ansikt til ansikt: I Høyre støtter vi hverandre, sa Bergens ordfører Trude Drevland da hun ønsket velkommen til Bergen.

Drevland har samarbeidet med Warloe i lokalpolitikken i mange år.

– Vi er her for deg når du gjennomlever ditt livs tøffeste dager. Du vet du har gjort noe galt, og har tatt konsekvensen av det. Det står det respekt av, sa Drevland etterfulgt av applaus fra salen.

Ensom

Lørdag sto Warloe fram i flere medier og fortalte at han har brukt flere narkotiske stoffer hver annen eller tredje helg i flere år.

Han sa også at han hadde følt seg ensom som stortingsrepresentant og at dette hadde bidratt til at han begynte å bruke narkotika.

Erna Solberg tok opp dette i talen til fylkesårsmøtet.

– Vi har lært at overgangen fra å være en kjent politiker lokalt til å komme på Stortinget kan være vanskelig. Henning sier han har opplevd ensomhet. Det skal vi gjøre noe med og vi skal sikre at vi passer på alle nye stortingspolitikere, sa Solberg og ønsket Warloe velkommen tilbake i stortingsgruppa. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse