JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Skal feire Kristin

Et samlet SV-landsmøte hyllet sin avgåtte leder Kristin Halvorsen lørdag kveld.

– Du har alltid vært en jævla god og profesjonell skuespiller, sa skuespiller Elsa Lystad da hun innledet landsmøtefesten på Lillestrøm lørdag kveld.

Etter 15 år som SV-leder ble Kristin Halvorsen takket av med stående applaus, gode klemmer, hyllest og gaver.

– Les også: Kristins siste tale

Den nyvalgte SV-lederen Audun Lysbakken plasserte seg selv i skyggen.

– I kveld skal vi feire Kristin. Jeg skal på vegne av partiet takke henne for den fantastiske innsatsen hun har gjort, sa Lysbakken i det han satte seg til bords med kveldens dronning.

Hjertebank

Kristin Halvorsen forsikret i sin siste landsmøtetale at SV skal komme seg på fote igjen, og minnet om at da hun selv tok over etter Erik Solheim i 1997, var det knallharde fraksjoner og store interne stridigheter.

– Les også: Ingen motkandidater

– Vi må skape hjertebank, begeistring og berøre folk i hverdagen. Vi må bli tydeligere på verdier og snakke mindre om kapitler, poster og tiltak. Det låter som regjeringssnakk og griper ikke folk flest, var Halvorsens hilsen til den nye partiledelsen.

Rødgrønn arkitekt

Halvorsen var en av de viktigste arkitektene for det rødgrønne samarbeidet og de historiske forhandlingene som i 2005 avfødte den rødgrønne regjeringen. I 2005 ble hun den første kvinnelige finansministeren, og fra 2009 har hun ledet Kunnskapsdepartementet. Etter det elendige valget i fjor høst annonserte hun sin avgang som partileder.

Kosovo

Som sine vanskeligste politiske dager trekker Halvorsen fram holdningen til Kosovo-krigen på landsmøtet i 1999. Hennes erfaringer derfra kom til nytte i prosessen for å forberede SV på kompromissene som var nødvendig for å komme i regjeringssamarbeid med Ap og Sp.

– Jeg lærte betydningen av å forankre standpunkter i partiet, også blant partifeller med et annet syn, har hun uttalt. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse