JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takket for støtten

Henning Warloe takket fylkespartiet generelt og Erna Solberg spesielt for støtten da han talte til årsmøtet i Hordaland Høyre.

– Takk til Erna, hun har hatt en svært krevende jobb, og har måttet skille mellom det partiet står for, og rent personlige forhold. Jeg har gjort noe galt, ja noe ulovlig og må stå for det, sa Warloe fra talerstolen og nevnte også støtten fra byrådsleder Monica Mæland, ordfører Trude Drevland og fylkesleder Liv Kari Eskeland.

Lederen av Hordaland Høyre, Liv Kari Eskeland, forteller at Warloe ble møtt av stående applaus da han gikk på talerstolen. Warloes opptreden ble dessuten behørig hyllet i sosiale medier, skriver Bergens Tidende.

– LES OGSÅ: – Rom for Henning

Lørdag sto Warloe fram i flere medier og fortalte at han har misbrukt flere narkotiske stoffer hver annen eller tredje helg i flere år. Han sa også at han hadde følt seg ensom som stortingsrepresentant og at dette hadde bidratt til at han begynte å bruke narkotika.

Søndag ga han uttrykk for at ikke alt er som det bør være for politikere som kommer til hovedstaden som ferske stortingsrepresentanter.

– Jeg synes vel kanskje det er noen forhold ved stortingsrepresentantenes arbeidsbetingelser som det er grunn til å sette noen spørsmålstegn ved. Vi er veldig mye overlatt til oss selv. Vi får bortimot ingen hjelp i det praktiske arbeidet og det er en alles kamp mot alle. Vi må levere og aller helst ikke klage, sier Warloe til NRK.

Han forteller at han har forsøkt å lufte sine frustrasjoner, men fått beskjed om at det lureste er å ikke klage og isteden holde på fasaden.

– Var ydmyk

Høyre-leder Erna Solberg hørte selv Warloes hilsen til årsmøtet og kalte det stilig av den hardt pressede politikeren.

– Jeg oppfattet ham som ydmyk, det var kanskje det viktigste. Tross alt er det disse folkene her på årsmøtet som har valgt ham. Dette endrer ikke avgjørelsen om at han ikke blir nominert igjen i 2013. Men Henning skal likevel oppleve at han ikke er støtt ut av partiet, at han er inne i varmen, sier Erna Solberg til Bergens Tidende.

Solberg gjorde det klart allerede lørdag at Henning Warloe kan komme tilbake i Høyre hvis han selv ønsker det. Men hun holdt fast ved at det var riktig å be ham avstå fra å søke gjenvalg til Stortinget neste år.

– Det finnes alltid rom for tilgivelse. Selvsagt også for Henning. Ingen i Høyre har vendt ham ryggen, sa Høyre-lederen da hun innledet på årsmøtet.

– LES OGSÅ: – Nettprofil brukt til narkohandel

Partilederen brukte de første ti minuttene av den politiske talen sin til å kommentere narkotikasaken og situasjonen for Henning Warloe.

– Jeg har kjent Henning i store deler av mitt og hans voksne liv, sa Solberg, som roste ham for innsatsen både i Bergen og på Stortinget. Hun la til at hun fortsatt er glad i ham og har hatt nær kontakt med ham etter at saken kom opp.

Hun holdt fast ved at det var riktig å be ham avslutte stortingsperioden neste år, ettersom han har innrømmet at han har misbrukt narkotika i den tiden han har sittet på Stortinget.

– Som stortingspolitikere er vi valgt til å bestemme hva som skal være lov. Det er en stor tillit. Da må vi som gir lovene, også leve etter dem, sa Høyre-lederen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse