JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lysbakken holdes utenfor

Audun Lysbakken får ikke møte i regjeringens underutvalg.

Men statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er overbevist om at han vil samarbeide godt med SVs nye leder, selv om Audun Lysbakken ikke lenger sitter i regjeringen.

Da regjeringens budsjettkonferanse startet på Thorbjørnrud på Jevnaker søndag, var den nye SV-lederen på plass. Men denne gangen bare som SV-leder etter at han mandag gikk av som statsråd etter omfattende avsløringer om pengerot.

– Les også: – Vi er sårbare

SVs nye leder Audun Lysbakken kom gående opp alleen til Thorbjørnrud sammen med sine nestledere Inga Marte Thorkildsen og Bård Vegar Solhjell, like etter at SVs avtroppende leder, kunnskapsminister Kristin Halvorsen hadde kommet kjørende i regjeringsbil til konferansen.

Deretter stilte Lysbakken på et kort pressemøte sammen med statsministeren og Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete.

– Vi finner metoder

– Jeg er helt sikker på at regjeringen vil finne gode måter å samarbeide med den nye SV-lederen på, selv om han ikke sitter i regjeringen, sa Stoltenberg.

For i regjeringens underutvalg får Audun Lysbakken ikke møte.

– Les også: Noen «snek» seg med

– Underutvalget er et regjeringsutvalg, og da er det ikke naturlig at Lysbakken møter der, sa statsministeren.

Han la vekt på at det ikke er noen dramatikk i at SV nå har valgt en leder som ikke sitter i regjeringen.

– Det er en fullt ut håndterlig situasjon, sa statsministeren.

Tillit

Stoltenberg skisserte at samarbeidet med SVs partileder nå vil foregå ved at han og Navarsete vil ha jevnlige møter med SV-lederen.

– Vi vil ha egne møter med partilederne for å avklare viktige saker, sa han.

– Les også: Takket for støtten

Også Lysbakken sa at han ikke ser det som noen dramatisk situasjon at han som ny partileder ikke sitter i regjeringen.

– Det er lang tradisjon for at en partileder ikke sitter i regjering, sa Lysbakken, og la til at ett av de sterkeste ønskene på SVs landsmøte var at det rødgrønne samarbeidet skulle fornyes og fortsettes.

Statsminister Jens Stoltenberg sa at han har full tillit til Audun Lysbakken som samarbeidspartner i det rødgrønne prosjektet, selv om Lysbakken måtte gå som statsråd.

– Vi to samarbeider veldig godt. Jeg har tro på et godt og tillitsfullt samarbeid i årene som kommer, sa Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse