JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lukker Ap-døren

Parlamentarisk leder Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti mener et eventuelt ikke-sosialistisk flertall etter valget i 2013 må føre til en ikke-sosialistisk regjering.

Syversen er klar på at Norge trenger en ny regjering uten Arbeiderpartiet, skriver Vårt Land.

– KrF har et grunnleggende ståsted på ikke-sosialistisk side, dette får også utslag i naturlige samarbeidspartnere, sier Hans Olav Syversen til avisen.

– LSE OGSÅ: Frp mest fram

Syversen er dermed en av flere som den siste tiden har pekt på hvem KrF bør søke samarbeid med etter stortingsvalget i 2013.

– Denne opplevelsen har ikke blitt noen mindre etter å ha sett den rødgrønne regjeringen i aksjon, sier Syversen som mener KrF må gå til valg på å skifte ut dagens regjering.

– Jeg sier ikke at vi skal lukke Ap-døren for alltid, men slik situasjonen er nå, fremstår ikke et slikt samarbeid naturlig, mener KrF-eren.

– LES OGSÅ: Truer med å stenge KrF ute

I forrige uke gikk Dagfinn Høybråten ut og mente KrF har like mye å hente i verdispørsmål på venstresiden, som på høyresiden i norsk politikk. Syversen ser annerledes på situasjonen, men han ser ikke for seg at Kristelig Folkeparti sitter i regjeringen med Fremskrittspartiet.

– Til det er vi for forskjellige, sier Syversen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse