JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil hjelpe asylbarna

Sp-leder Liv Signe Navarsete ønsker en løsning for barna som har vært lenge i asylmottak.

kjell.werner@anb.no

– Sakene til disse ungene må stilles i bero til regjeringen finner en løsning, sier Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Ungene sitt beste må veie tyngst, sier hun og innrømmer at det er snakk om en krevende balansegang. Hun uttaler seg som Sp-leder og poengterer at partiet stiller seg bak regjeringens asylpolitikk.

Vil ha unntak

– Men det er en spesiell situasjon som ingen har ønsket. Jeg mener at regjeringen derfor må lete etter en løsning der vi vurderer et unntak slik at noen av disse barna kan få opphold i Norge uten at vi skaper et system eller sender signal som undergraver asylpolitikken, sier Navarsete.

– Les også: – Kan ikke straffe barna

Dermed øker presset på Arbeiderpartiet og justisminister Grete Faremo i denne saken. Flere opposisjonspartier og SV har allerede signalisert støtte til de 450 barna som har vært over tre år i norske asylmottak og har foreldre som har fått avslag på asylsøknadene.

Stortingsmelding

– Mange av disse ungene er født i Norge, de har norsk identitet og er stekt knyttet til syne lokalsamfunn, understreker Sp-lederen.

Hun mener løsningen senest må komme i stortingsmeldingen om «Barn på flukt» som kommer før sommeren.

– Meldingen må også innebære tiltak som gjør at en liknende situasjon ikke oppstår på nytt om tre år, sier Liv Signe Navarsete. (ANB)

Annonse
Annonse