JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha permanent ordning

Selv om det ikke er tema på kriminalomsorgskonferansen, er det ikke noen tvil om at debatten om asylbarna preger justisminister Grete Faremo. Nå vil hun ha en permanent ordning på plass.

nina.hanssen@lomedia.no

Det var ingen på Sundvoldenkonferansen som spurte henne om situasjonen for de 450 asylbarna da justisministeren oppfordret forsamlingen til å stille spørsmål. Men hun gir klart inntrykk av at hun er under sterkt press. Både partifeller og statsrådkolleger har bedt henne om å handle.

– Jeg snakker gjerne om asylpolitikk, men det er vel ikke tema her, sier hun med et glimt i øyet.

Men i pausen understreket hun at regjeringen ikke tar lett på dette. Og det er ikke første gangen en regjering opplever en slik situasjon.

Faremo minner om at også i 2004 var det en lignende situasjon. Da lempet regjeringen på reglene og ga opphold. Det gjorde det bedre da, men bare midlertidig.

– I 2007 var vi der igjen. Da gjorde vi også unntak, sier hun.

– Du sier dere har gjort dette to ganger tidligere. Kan dere gjøre det samme i 2012?

– Jeg er interessert å få på plass en permanent ordning, sier hun og viser til at stortingsmeldinga om "Barn på flukt" tar opp situasjonen for lengeværende barn.

SE OGSÅ: På På Justis- og beredskapsdepartementets nettside "Barn på flukt" inviteres folket med til å bidra til meldingen via åpent forum

Annonse

Flere saker

Annonse