JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror høyere skatt er en vinnersak

Regjeringen gjør det dårlig på meningsmålingene og LO-leder Roar Flåthen skylder på utakknemlige velgere.

Samtidig tror han høyere skatt kan bli en vinnersak for Ap.

– Det er forbasket at man ikke får respons hos velgerne for de viktige grepene man har gjort. Det er jo en grunn til at de har sluppet å føle finanskrisen på kroppen. Men uten å kjenne på det, setter de heller ikke pris på at det går bra. Det er noe motsigende i dette bildet, sier LO-leder Roar Flåthen i et intervju med Dagsavisen.

Flåthen ser med gru på hva som har skjedd i Europa: Frys av lønninger, reell kjøpekraftnedgang, lønnskutt, innstramming av offentlige budsjetter og reduksjon av sosiale rettigheter.

– Vi gjør det motsatte og øker kjøpekraft en gjennom årets lønnsoppgjør. Vi er et annerledesland, og de rødgrønnes utfordring blir å greie å bevare denne annerledesheten også framover, sier Flåthen.

At Høyre og Frp ifølge flere meningsmålinger den siste tida har over halvparten av de norske velgerne på sin side, gjør Flåthen urolig.

– Dette er en helt ny politisk situasjon og et bilde vi må ta alvorlig, sier han.

Aps partisekretær Raymond Johansen åpnet i forrige uke for å øke skattene i neste stortingsperiode. Det er musikk i Flåthens ører.

– Skattesystemet er den viktigste finansieringskilden for offentlig velferd. Med de utfordringene vi står foran kan vi ikke låse skattenivået i en stortingsperiode til, sier han.

Han sier de som har mest må betale mest.

– Men det kan hende vi alle må gi et lite bidrag. Det viktigste er å skjerme de som har minst, sier Flåthen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse