JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mest fornøyd på jobben

Norsk arbeidstakere går inn i årets tariffoppgjør som de mest fornøyde på jobben i hele Europa.

erlend.angelo@lomedia.no

I Europa er det krise, i Norge peker de aller fleste pilene oppover.

Kanskje ikke så rart da, at norske arbeidstakere er de mest fornøyde med arbeidshverdagen sin i hele Europa.

Åtte av ti

Ifølge en undersøkelse gjort av bemanning- og HR-selskapet Randstad, er nemlig hele åtte av ti nordmenn fornøyde eller svært fornøyde med arbeidshverdagen sin.

Vi har det med andre ord godt på jobben her til lands. Og, skal vi tro undersøkelse, vi har det faktisk bedre enn for ett år siden. Noe marginalt, må man kunne si, da trivselen har økt med to prosentpoeng på de siste 12 månedene.

Deilig å være dansk i Danmark

De eneste arbeidstakerne i Europa som har flere «svært fornøyde» enn i Norge, er nabolandet i sør. I Danmark mener 35 prosent at de er svært fornøyde med arbeidsdagene sine. Tilsvarende tall for Norge er 33.

Totalt («svært fornøyd» pluss «fornøyd») er vi hakket bedre enn danskene.

– På ett år har Norge og Danmark byttet plass på toppen over rangeringen av Europas mest fornøyde arbeidstagere. I fjor toppet Danmark, i år er det vi som trives best, sier Camilla Grana i Randstad Norge.

Dårlig i Ungarn og Hellas

Kanskje ikke så rart; i kriserammete Hellas er det mange arbeidstakere som ikke er så fornøyd med arbeidsdagen. Minst fornøyd i Europa er Ungarn med 54 prosent fornøyde arbeidstakere; Hellas følger på med 58 prosent fornøyde.

Hos Söta Bror er 69 prosent av arbeidstakerne fornøyde.

Annonse

Flere saker

Annonse