JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mintes de omkomne

Torsdag formiddag ble de etterlatte etter Hercules-ulykken hedret av sine nærmeste og sine kollegaer.

morten.hansen@lomedia.no

– Luftforsvaret har lidd et stort tap. Vi er en liten våpengren og alle er berørt. Vi er her for å hedre og vise vår dypeste respekt for fem gode offiserskolleger som ga sitt liv i tjeneste for Norge, sa, generalmajor Finn Kristian Hannestad, generalinspektør for Luftforsvaret, i sin minnetale.

I glasshangaren på Gardermoen flystasjon ble de omkomne fra Luftforsvarets Hercules-fly, som havarerte i Kebnekaise-massivet i Nord-Sverige, mintes av etterlatte og kollegaer.

Denne minnestunden var uten overlevering av kister. I stedet var det bilder og tente lys for oberstløytnant Truls Audun Ørpen (46), kaptein Bjørn Yngvar Haug (40), kaptein Siw Robertsen (45), kaptein Steinar Utne (35) og kaptein Ståle Garberg (42), som mistet livet i ulykken.

– I dag er vi samlet for å uttrykke vår omsorg og medfølelse, sa oberstløytnant Jan Inge Ringsby, sjefsprest for Luftforsvaret.

Han henvendte seg til de omkomnes nærmeste etterlatte med følgende ord:

– Deres nærmeste falt i nasjonens tjeneste, og nasjonen deler deres sorg.

Forsvarets stabsmusikk, trompetist Ole Edvard Antonsen og sanger Helene Bøksle spilte under minnestunden.

NOF-medlemmer

To av de forulykkede var medlemmer av Norges Offisersforbund (NOF).

Nestleder i NOF, Torbjørn Bongo, som var tilstede på Gardermoen, sier at det var en flott og verdig sermoni og at tilbakemeldingene fra folk, var at de satte pris på dette.

Annonse
Annonse