JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Gi asylbarna en sjanse

NTLs forbundsstyre mener det ikke er riktig å sende asylbarna ut av landet til en usikker framtid.

anne.grete.lossius@lomedia.no

I en uttalelse ber NTLs forbundsstyre regjeringen om å vente med å sende ut barn uten oppholdstillatelse til stortingsmeldingen om barn på flukt foreligger.

Stortingsmeldingen vil gi en bred og samlet gjennomgang av sentrale problemstillinger knyttet til problemstillingen.

– Dette er en sak Stortinget må få anledning til å ta stilling til. NTL forventer at denne meldingen vil klargjøre og styrke barns rettigheter, og at det kommer nye regler på plass langs de linjer som asylbarnas sak skal prøves etter, sier NTL-leder John Leirvaag.

NTLs forbundsstyre mener at Regjeringens beslutning om å sende ut barn uten oppholdstillatelse, men med lang oppholdstid i Norge, bærer preg av forhastelse. De ber derfor regjeringen vente til mer informasjon foreligger.

– Vi vil understreke de særlige forpliktelsene Norge har til å vurdere barn som selvstendige individer. Barn som har bodd lenge i Norge må få en individuell behandling, slik de har krav på etter Utlendinglovens § 38, sier Leirvaag.

Han legger til at etter FNs barnekonvensjon er det hensynet til barnas beste som skal veie tyngst.

– Det er åpenbart at barn som aldri har bodd andre steder enn i Norge, og som ikke kjenner språk og kultur i foreldrenes hjemland, har en særlig tilknytning til riket, sier Leirvaag.

Annonse

Flere saker

Annonse