JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha boligstatsråd

Et Ap-utvalg legger denne uken fram en rapport som konkluderer med at Norge bør ha en egen boligminister.

Utvalget ledes av Håkon Haugli (Ap). Han bekrefter at utvalget vil foreslå en egen ministerpost for bolig. Dette skal være en statsråd med makt til å tvinge kommunene til å få fortgang på reguleringsarbeidet som mange steder er en flaskehals, skriver Aftenposten.

– Vi trenger en egen statsråd for bolig. Skal vi få opp boligbyggingen, er det nødvendig å samle ansvaret ett sted, hos en statsråd som kan være en sterk pådriver og rydde av veien hindringer, sier Haugli.

– Les også: Flere unge må leie

Han ønsker ikke å kommentere ytterligere detaljer, men Aftenposten har fått tilgang til et utkast fra utvalgets rapport. Utvalget konkluderer ifølge avisen med at det er behov for flere kontroversielle tiltak for å øke byggingen av nye boliger. Spesielt viktig er dette i pressområder som Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Drammen.

– Les også: – For høye boligpriser

Foruten egen boligminister, ønsker utvalget snevrere adgang til å klage på boligutbygging for fylkesmenn og statlige etater. Utvalget ønsker dessuten forenkling av regelverk og krav om raskere saksbehandling i byggesaker.

Posten som boligminister innebærer ansvar for hele plan- og bygningsloven. I dag er dette ansvaret delt mellom Liv Signe Navarsetes (Sp) kommunal- og regionaldepartement og Miljøverndepartementet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse