JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Follum-ansatte fortsatt uten jobb

Norske Skogs fabrikker på Follum er solgt til Viken Skog. De 356 Norske Skog-ansatte står fortsatt uten jobb når produksjonen avvikles fredag.

simen@lomedia.no

Mandag morgen ble det klart at Norske Skog selger Follum til Viken Skog for 60 millioner kroner. Ragnhild Borchgrevink, administrerende direktør i Viken Skog, kunne i dag fortelle at de ansatte ikke følger med på kjøpet, men hun utelukker ikke å kunne tilby noen av dem ny jobb.

– Det store spørsmålet er hvor fort arbeidsplassene kommer. Det er en kjempejobb. Det er det jeg vet nå, sier Borchgrevink til E24.no.

Industri-klynge

Papirproduksjonen er det slutt på i Ringerike. Nå skal Viken Skog jobbe for å få på plass ny produksjon.

– Dette skal bli et cluster, en klynge av flere forskjellige industrier knyttet opp mot skog. Vi ønsker å bli den mest attraktive klyngen for etablering av skogindustri på bred front, forteller Borchgrevink til nettstedet.

Spennende visjoner

Selv om salget ikke redder de 356 arbeidsplassene, er Fellesforbundet positive til oppkjøpet.

– Det er positivt at de har fått til en løsning gjennom salg. De nye eierne har spennende visjoner for å utvikle området. Det er viktig å være innovativ, mener Gabrielsen.

Han vil foreløpig ikke spekulere i sjansene for at de ansatte i Norske Skog vil få ny jobb på Follum.

– Det kommer jo litt an på hvilken type produksjon det satses på, men det er klart at de ansatte besitter viktig kompetansen, påpeker Gabrielsen.

Annonse

Flere saker

Annonse