JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Giske inn i Mongstad-saken

Næringsminister Trond Giske (Ap) vil sette seg inn i de økonomiske problemene ved Statoils oljeraffineri på Mongstad.

Det skjer etter at selskapet har bedt om et krisemøte med statsråden.

Statoil har tapt 9,2 milliarder kroner på raffineriet siden 2009. Nå vurderer oljeselskapet å legge det ned.

– Jeg har ingen kommentar til denne saken nå fordi jeg ikke har rukket å sette meg inn i den. Det må jeg selvsagt gjøre i løpet av dagen, sa Giske til NTB onsdag formiddag.

I meldingen til statsråden understreker Statoil at dersom de ikke klarer å oppnå lønnsom drift, må alle muligheter for raffineriet vurderes.

– Bakgrunnen for situasjonen er sammensatt og er å finne i utfordrende markedsforhold med lave marginer, et relativt høyt kostnadsnivå og rammebetingelser som ikke har gått i raffineribransjens favør i de siste år, skriver Statoil.

Pressetalsmann Morten Eek i Statoil betegner situasjonen på Mongstad som svært alvorlig. Det selskapet blant annet vil snakke med Giske om, er at Statoil får de samme rammevilkårene som sine konkurrenter. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse