JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar med jobbmail i påsken

Hver tredje nordmann tar med seg jobbmailen på påskeferie.

Påsken står for døra, men vi glemmer ikke jobben av den grunn. En ny undersøkelse fra Infact viser at hver tredje yrkesaktive nordmann tar med seg jobbmailen på ferie.

Ny teknologi gjør oss ikke bare mer tilgjengelig, den visker også ut grensene mellom jobb og fritid for stadig flere av oss.

Ferske tall viser at hele 31,6 prosent av den yrkesaktive delen av befolkningen sjekker jobbmailen sin hver eneste fridag.

– Les også: Har du ferie til gode?

Samtidig forteller hver fjerde av de spurte (25 prosent) at de sjekker jobbmailen sin av og til når de har fri.

Så dersom du ser en person dypt konsentrert over smarttelefonen eller nettbrettet sitt i ferien, så er det slett ikke sikkert det er værmeldingen som studeres.

Det kan like gjerne være en mail fra en kollega, kunde eller leverandør.

– Les også: Dropp jobben i ferien

– Disse tallene bekrefter det vi allerede har hatt en anelse om lenge, sier Morten Ågnes, direktør for marked og kommunikasjon i Nextgentel som står bak undersøkelsen.

– Nordmenn har høy arbeidsmoral, og de fleste av oss er levende opptatt av jobben vår. Annerledes er det vanskelig å forklare at hele 56,6 prosent av oss svinger innom jobbmailen selv om vi har fri.

Ågnes håper likevel de fleste klarer å la jobb være jobb akkurat i påsken, og heller nyte fine dager på fjellet, ved sjøen eller i storbyen.

– Vi kan alle ha godt av noen dager offline, og det er uansett begrenset hvilke problemer man kan løse fra skibakken...

– Les også: Kjøper fritid med mobil

Inger Lise Rasmussen leder i YS-forbundet Negotia mener tallene bekrefter en interessant utvikling for kunnskapsnasjonen Norge:

– Utfordringen med elektroniske kommunikasjonsmidler er jo at arbeidsgiver forventer mer tilgjengelighet fra arbeidstakerne. I mange tilfeller betyr dette at arbeidstakerne i realiteten er på jobb i ferien, uten å få verken betalt eller avspasert, sier hun.

– Det er greit å «like» sjefen på facebook, men det er ikke greit å bli ringt opp, få SMS eller på andre måter få påsken avbrutt bare fordi kontakt gjennom sosiale medier er så lett. Vi har alle vært i situasjoner hvor vi «skal bare» svare raskt på en SMS, en e-post eller skrive en melding på en facebookvegg. Hvis arbeidsgiverne ønsker at medarbeiderne skal komme opplagt tilbake etter ferien, må de ikke forstyrre dem når de slapper av med velfortjent ferie. (ANB)

Annonse
Annonse