JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

74 mister jobben

De 74 ansatte ved Hjemmet Mortensen Trykkeri på Frysja i Oslo mister jobben.

simen@lomedia.no

– Det er en stille, men fattet stemning her nå, sier klubbleder Tron Olimb ved trykkeriet.

På et orienteringsmøte i dag fikk han og 73 kollegaer beskjed om at de må finne seg ny jobb. Egmont Hjemmet Mortensen har jobbet med å finne en egnet kjøper som ville satse på trykkerivirksomhet i Norge. Det har de ikke lykkes med.

– Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte og er enige om et omstillingsprogram for de som nå mister jobbene sine, sier Olav T. Sandnes, administrerende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen.

Beskjed i februar

I begynnelsen av februar fikk de ansatte den tunge beskjeden om at det tradisjonsrike trykkeriet til Hjemmet Mortensen på Frysja sto i fare for å bli nedlagt. Eierselskapet Egmont vil ikke lenger satse på trykkerivirksomhet i Norge.

– Det ble besluttet for 10-12 år siden at trykking ikke er kjernevirksomhet i Egmont, sa Olav Sandnes da nyheten kom ut.

Ikke overraskende

Klubbleder Olimb nektet å gi opp håpet da beskjeden fra ledelsen kom i februar, men noen stor optimisme har det ikke vært å spore blant de ansatte de siste ukene. Derfor var også stemningen fattet da den endelige avgjørelsen ble kjent.

– Det var forsåvidt ikke veldig overraskende. Det har vært en prosess med noen potensielle kjøpere, men de var på lengre sikt kun ute etter porteføljen. Det som var viktig for oss var å få eiere som ville satset på trykkeri i Norge og som hadde vært villige til å investere, forteller Olimb.

Sluttpakkene gikk klubben og bedriften i gang med å forberede allerede for to måneder siden.

– Vi har forhandlet ganske heftig, men ble aldri helt fornøyd. Vi skjønte etter hvert at vi ikke kom til å få mer ut av det, sier Olimb.

Omstilling

I september går de siste bladene i trykken på Frysja. Olimb forteller at de ansatte vil ta oppgaven seriøst helt til siste slutt, og sørge for at alle leveringsfrister blir overholdt. Men hvilken framtid har de 74 ansatte som får sparken?

– Det er ikke så mange jobber å velge mellom i grafisk bransje. Vi som er fagarbeidere må prøve å finne oss noe i en annen type industri. Heldigvis har vi fått til en løsning når det gjelder de som er over 60, som skal gjøre at de står i jobb til de kan gå av med AFP, forteller Olimb.

Annonse

Flere saker

Annonse