JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politiet satt igjen med millioner

Til tross for budsjettkutt og nedskjæringer, satt politiet i fjor igjen med 227 millioner kroner i ubrukte midler.

Beløpet tilsvarer 260 flere politifolk, skriver Aftenposten.

– Det er nesten så jeg ikke kan tro det. I fremtiden blir det vanskeligere å ta politiet seriøst når de klager over trange budsjetter, sier lederen av Stortingets justiskomité Per Sandberg (Frp).

– Det er skrikende mangel på politi ute i gatene og til etterforskning av straffesaker. Da kan man ikke la en kvart milliard stå på konto, sier han.

Budsjettkutt var årsaken til at én person satt alene i operasjonssentralen i Nordre Buskerud da de første meldingene om skytingen på Utøya kom 22. juli i fjor.

Sandberg sier han forventer at justisministeren nå gir beskjed til politidirektøren om å skjerpe seg.

– Tilliten til politiet er stadig synkende, sier han.

Justisdepartementet sier forsinkelser av prosjekter er en av de viktigste årsakene til det store overskuddet i 2011.

– Mye av dette skyldes ulike forsinkelser. Det er vi ikke glad i, særlig når det er viktige prosjekter. Men av og til kan det være bedre å vente, for å være sikker på at pengene brukes best mulig, sier statssekretær Pål K. Lønseth i Justisdepartementet. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse