JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Hanssen villedet Stortinget

Høyre og Frp mener at tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen førte Stortinget bak lyset da det ble bevilget 30 millioner kroner til Kirkens Bymisjons rusprosjekt i 2009.

Hanssen har i en e-post til NTB vist til at pengene - som ble lovet i mars - ikke ble utbetalt før etter at Stortinget hadde vedtatt revidert budsjett i juni.

«Bevilgningene er altså bevilget av Stortinget, ikke av meg!», skrev Hanssen i en e-post til NTB etter at NRK brakte nyheten tirsdag kveld.

Uttalelsen får opposisjonen på Stortinget til å reagere:

– Maken til frekk eksstatsråd. Mitt svar er at nei, det er han som er ansvarlig, det er han som har ført Stortinget bak lyset, sier Høyres finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner til NRK.

– Les også: – Støre i utakt

Ulf Lerstein fra Frp er enig:

– Revidert statsbudsjett er en teknisk revisjon. Det er det den er ment som, så selvfølgelig er Stortinget ført bak lyset her, sier han.

Parlamentarisk nestleder for Arbeiderpartiet og nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Martin Kolberg mener det ville være en fordel om Hanssen selv kom på banen.

– Les også: Tilbudt jobb av Hanssen

Hanssen har til nå nøyd seg med å vise til en redegjørelse som er utarbeidet av Helse- og omsorgsdepartementet, og har avvist å svare på spørsmål.

– Jeg tror det ville være fornuftig om Bjarne Håkon Hanssen selv kommer ut og forklarer hva som har skjedd slik at vi kan rydde opp, sier Kolberg til NRK. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse