JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dokumenter er borte

Dokumenter i saken om bevilgningen til Senter for nordområdelogistikk er ikke blitt arkivert av Utenriksdepartementet (UD).

Opposisjonen ber nå Jonas Gahr Støre (Ap) legge kortene på bordet.

Rederiforbundet sendte 24. september 2008 en e-post til UD, hvor et notat som trolig er deres utkast til søknad om støtte til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk lå vedlagt.

Til tross for at VG har funnet svaret til e-posten i UDs arkiver, hvor UD gir Rederiforbundet råd om hvordan de bør utforme søknaden, er ikke den aktuelle e-posten med vedlegget å oppspore.

– Les også: Legger bokplaner i skuffen

– Utkastet ble ikke vurdert som arkivverdig i 2008 og eksisterer derfor heller ikke i UDs arkiv, sier underdirektør Frode Overland.

Professor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo mener UDs behandling er i strid med både arkiv- og offentlighetsloven.

– Her er det helt klart snakk om saksbehandling. Slik jeg ser det, burde dokumentet vært journalført og arkivert. At det er snakk om et utkast, kan ikke brukes som begrunnelse når det kommer utenfra, sier Graver.

– Les også: – Støre i utakt

På Stortinget reagerer flere på UDs saksbehandling.

– Dette minner om en tildekkingsmanøver. Det overrasker meg at UD har en så lemfeldig omgang med loven, sier Per-Kristian Foss (H).

– Jeg forventer at UD nå gjennomgår sine rutiner og rydder opp. Det overrasker meg at vi stadig kommer over saker der departementene slurver med journalføringen, sier Frps Anders Anundsen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse