JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

BI til topps i NM

Handelshøyskolen BI har Norges skarpeste studenter på caseløsing.

Mer enn 200 studenter deltok, og caseoppgaven i den norske finalen gikk ut på å bidra til å lage den beste vekststrategien for den ideelle stiftelsen WaterHealth International.

Stiftelsen finner investorer og bygger vannrensesystemer i områder der vannkvaliteten er lav. De er allerede til stede i flere land i Asia og Afrika.

Finalelagene var fra BI i Oslo, Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen, Høgskolen i Ålesund og et lag av norske studenter fra Universitetet i Toulouse. Lagene fikk tre timer på å løse oppgaven.

– Les også: La kunden gjøre jobben

Nå skal fire økonomistudenter fra BI representere Norge i verdens største casekonkurranse i Hong Kong. Her deltar over 10.000 studenter fra hele verden.

Verdens største casekonkurranse arrangeres avKPMG; en av verdens ledende bedrifter innenfor revisjon, rådgivning, skatt og avgift..

Hensikten med konkurrasen er å gi studentene en forsmak på hva som kreves av en KPMG-konsulent og mulighet til å vise seg fram for ledelsen i KPMG.

– Les også: BI holder stand

– Denne konkurransen er unik, fordi de skal hjelpe et eksisterende selskap og ikke en konstruert virksomhet, sier Rune Skjelvan i KPMG.

– KPMG Case Competition er også en unik mulighet for studentene til å vise seg frem. Det gir oss mulighet for å vurdere dyktige og engasjerte studenter. Som en betydelig arbeidsgiver for nyutdannede, er det viktig å ha flere arenaer å møte dem på. Case Competition er en av dem. Her får vi et innblikk i hvordan de takler å jobbe under press, hvor kreative de er og hvordan de jobber i team.

– Les også: Oprahs karriereråd

Interessen for KPMG International Case Competition er rekordstor. Antall deltagende land har doblet seg på to år. Studentene som representerer Norge får bryne seg på globale utfordringer og møte andre studenter fra 25 land i hele verden.

Vinnerlaget fra BI besto av Alexander S. Myers, Håkon Hafskjær, Kenneth Østnes og Tom Erik R. Kristiansen. Premien var på 20.000 kroner og deltagelse i den internasjonale finalen.

Studentene i den norske finalen ble vurdert av et topptungt dommerpanel bestående av KPMGs administrerende direktør Stein-Ragnar Noreng, KPMGs COO Karianne Vintervoll og leder av KPMG Advisory Rune Skjelvan. (ANB)

Annonse
Annonse