JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bistandsadvokat irritert

Den overgrepstiltalte Vågå-ordføreren lot seg mandag intervjue av flere medier om saken.

Bistandsadvokaten til jenta som har anmeldt ham, mener han forhåndsprosederer.

Nina Braathen Hjortdal, som bistår den nå 16 år gamle jenta, reagerer kraftig på at Rune Øygard igjen stiller opp i mediene, og hun er ikke glad for at mediene lar ham slippe til.

– Han har hele tida valgt å bruke mediene til å prosedere saken og sin egen uskyld, og jeg reagerer kraftig på at han gjør det enda en gang. Det er sårende og krenkende for jenta at han enda en gang går ut og fremstiller henne som en løgner. Samtidig står hun godt i denne saken, hun vet at hun snakker sant, sier Hjortdal til NRK.

– Les også: Tar permisjon

Hun tror ikke medieeksponeringen vil virke positivt for Øygard, og mener publikum også finner det støtende.

Jenta har forklart at de to har hatt samleie flere ganger, det første da hun var 13 år. Øygard hevder han ikke har gjort noe ulovlig.

– Det er ikke sikkert at saken er så opplagt som mediene, naturlig nok, har framstilt den, sier Øygard til NRK. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse