JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et politisk spill

Arbeiderpartiets Martin Kolberg mener opposisjonen driver et politisk spill om tildelingssakene.

Partiet forlanger nå at Stortinget gjør seg ferdig med sakene innen sommeren.

- Nå er hanskene av. Jeg aksepterer ikke lenger noe konsensus når jeg ser at opposisjonen misbruker situasjonen. De driver politisk spill, sier Kolberg til Aftenposten.

Ap-politikeren er andre nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen som skal behandle sakene. Høyres stortingsrepresentant Per-Kristian Foss, som er medlem i den samme komiteen, reagerer sterkt på Kolbergs utspill.

- Kravet hans er som å slå inn åpne dører. Det er en absolutt villighet i komiteen til å gjøre seg ferdig med dette før sommerferien, men det er avhengig av at departementene svarer på brev. Det har vært enighet i komiteen, inkludert Martin Kolberg, om å tilskrive alle departementene å be om en oversikt over hvordan tildelingssaker har vært behandlet i 2011. Hittil har bare tre-fire departementer svart, sier Foss til NTB.

– Les også: Flere avsløringer om Støre

Kolberg sier at han på komiteens første møte etter påske vil fremme forslag om at farten settes opp.

- Meget gjerne, Martin Kolberg, men du må ta det opp med dine egne. Han er regjeringens fotsoldat og i forsvarsposisjon, sier den tidligere finansministeren.

Han synes det er innlysende at opposisjonen reagerer.

- Ingen kan forvente at opposisjonen tier når statsrådene selv er meget aktive. Jonas Gahr Støre har vel skrevet tre-fire kronikker i avisene allerede. Det er påfallende at det har dukket opp så mange tildelingssaker i denne regjeringen. Det kan ha en sammenheng med at det er en regjering som er vant til å få det som den vil.

Maktarroganse

Både tidligere statsråd Audun Lysbakken, utenriksminister Jonas Gahr Støre, tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen og Sp-leder Liv Signe Navarsete har den siste tiden vært i hardt vær i ulike tildelingssaker.

Per-Kristian Foss har kalt regjeringen uforsiktig, mens hans partikollega Torbjørn Røe Isaksen sa til NRK at regelbruddene har eskalert under den sittende regjeringen fordi den sitter trygt.

Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen beskrev sakene som uttrykk for rødgrønn maktarroganse. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse