JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO mobiliserer troppene

LO vil ha alle mann på dekk i den lange og tøffe valgkampen fram mot neste høst.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Høyre og Frp har flertall på målingene for tiden. Det er nå avgjørende at vi klarer å skape begeistring igjen. Vi har vært for lite på dekk, og må ut og prate med folk, sier LOs nestleder Gerd Kristiansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kristiansen deltok på LOs konsernkonferanse på Sørmarka torsdag, og benyttet anledningen til å oppfordre alle mann på dekk foran kommunevalget.

Mye på spill

– Det er selve velferdsmodellen vår som står på spill. Kommunevalget blir en viktig prøvestein foran neste stortingsvalg, og det er også i kommunene høyresidens omlegginger starter, sier Kristiansen.

Spesielt viktig for LO er det at Oslo og Bergen tas tilbake fra de borgerlige.

– Vi frykter den storstilte privatiseringen og konkurranseutsettingen. Vi ser en svekkelse av samfunnsbærende institusjoner og arbeidstakernes rettigheter, hevder Kristiansen.

Paradoks

LO-nestlederen mener det er et paradoks at det går så dårlig med de rødgrønne på meningsmålingene.

– Når de fleste har det bra, blir man gjerne enda mer kravstore. Vi har lykkes med å ha den laveste ledigheten i Europa, mens andre land opplever eksplosiv økning i antall ledige. Men regjeringen får ikke uttelling hos velgerne, noe som er et paradoks, mener Kristiansen.

Nå vil altså hun og resten av fagbevegelsen på banen igjen for å vise velgerne hva som er forskjellen på rødgrønt og blått styre. (ANB)

Annonse
Annonse