JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant overtidsstrid

Oslo universitetssykehus er dømt for å ha brukt en turnusplan som ikke var godkjent av den tillitsvalgte. Resultat: Sykehuset må betale overtid til de 23 sykepleierne saken gjelder.

– Dette er en seier for alle sykepleiere i en viktig sak. Retten slår fast at arbeidsgiver ikke kan hoppe bukk over sykepleiere og tillitsvalgte når det skal avtales turnus, sier forbundsleder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet i en kommentar til dommen i lagmannsretten.

Saken har sitt utgangspunkt ved gastrokirurgisk avdeling på Oslo universitetssykehus, Ullevål. I 2006 nektet den tillitsvalgte for sykepleierne å godkjenne en turnusplan der arbeidstida var gjennomsnittberegnet. Begrunnelsen var mange ubesatte vakter, noe tillitsvalgte fryktet ville føre til økt arbeidsbelastning på sykepleierne i avdelingen.

Nå har både tingretten og lagmannsretten slått fast at en turnusplan, med gjennomsnittsberegnet arbeidstid, skulle vært godkjent av den tillitsvalgte. Siden sykehuset ikke hadde oppfylt lovens krav om at gjennomsnittsberegning av arbeidstid skal være avtalt, ble det dømt til å betale de 23 sykepleierne overtidsgodtgjøring for all arbeidstid ut over den normale arbeidstida på 35,5 timer i uka.

Annonse

Flere saker

Annonse