JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Regjeringen har mistet grepet

Fremskrittspartiet reagerer på de siste ukers oppslag om dårlige arbeidsforhold ved landets sykehus.

Partiet ber nå om det utarbeides en strategi for å øke grunnbemanningen i helsesektoren.

Det har de siste ukene vært flere medieoppslag om arbeidsforholdene i helsesektoren, spesielt ved Oslo universitetssykehus (OUS). Frp mener det er et problem at helsesektoren framstår som en lite attraktiv arbeidsplass. Partiet ønsker å få iverksatt flere tiltak for å «få bukt med et stadig mer brutaliserende arbeidsliv i helsesektoren».

Øke grunnbemanningen

Først og fremst ønsker Frp å øke grunnbemanningen. Partiet ønsker også tiltak for å få på plass mer fleksible arbeidstidsordninger som kan stimulere flere til å jobbe heltid.

– Alt tyder på at dagens regjering har mistet grepet om helsepolitikken. Dette er noe regjeringen må ta ansvar for. Det mest frustrerende er at det er forholdsvis enkle grep som skal til for å gjøre de ansatte i stand til å få utført jobben sin på en tilfredsstillende måte, sier Robert Eriksson, leder for arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, i en pressemelding.

– Svartmaling

Statssekretær Robin Martin Kåss (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet mener Frp svartmaler forholdene i helsesektoren og påpeker at norsk helsepersonell leverer resultater som er i verdensklasse.

– Det er positivt at Frp nå ser ut til å være opptatt av de ansatte, mens de tidligere har vært mest opptatt av å flytte ressurser fra det offentlige til det private, sier Kåss.

– Nå må de følge opp dette utspillet med å faktisk endre sin egen politikk og gå bort ifra å prøve å svekke fagforeningene og arbeidsmiljøloven. Det hjelper ikke å snakke om arbeidsforhold i offentlig sektor samtidig som man går inn for å flytte ressurser fra det offentlige over til det private, sier han.

– Feil

Også Sosialistisk venstreparti (SV) reagerer på Frps utspill.

– Frp vil bruke den krevende situasjonen ved sykehus og sykehjem til å svekke vernet av de ansattes arbeidstid. Med dette utspillet prøver Frp å legitimere at det er nødvendig at ansatte må jobbe lengre og mer ubekvemme vakter for å få til god omsorg. Det er rett og slett feil, sier SVs arbeidspolitiske talsperson og nestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomité, Karin Andersen.

– Det Frp skjuler mellom fine ord er at de vil rasere de reglene som gjør at folk slipper å jobbe ekstreme vakter, de reglene som sørger for at det er mulig å ha et normalt liv og en familie, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse