JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Peterson legges ned

Fabrikkene i Moss og Ranheim stenger portene. 360 mister jobben.

– Dette er en trist dag, ikke bare for våre virksomheter i Moss og på Ranheim og de ansatte, men også for treforedlingsindustrien i Norge generelt. I tillegg er denne situasjonen svært beklagelig for våre leverandører som vi har årelange relasjoner med, og som gjennom en konkurs vil lide tap, sier styreleder Olav Kjell Holtan i papirselskapet Peterson i en pressemelding.

Det var bedriften selv som fremmet oppbud i Moss tingrett i dag. At Peterson Paper sto i fare for å gå konkurs, ble det meldt fra om allerede 22. mars i år. Da forsøkte man ifølge Moss Avis å redde virksomheten ved å fremme begjæring om offentlig akkord. Peterson har ikke lyktes med gjeldsforhandlingene.

Ved Petersons fabrikk i Moss mister rundt 250 ansatte jobben. Fabrikken i Ranheim har 110 ansatte, som nå står uten jobb.

– Dette er veldig beklagelig, ikke minst for alle de berørte ansatte i Moss og Ranheim. Men også for treforedlingsindustrien generelt, sier forbundssekretær Hans-Christian Gabrielsen i Fellesforbundet i en pressemelding.

Det har gått bratt nedover med treforedlingsindustrien i Norge de siste årene. Det er ikke lenge siden Follum stengte portene. Gabrielsen mener regjeringen snart må komme på banen med den varslede tiltakspakken for treforedlingsindustrien.

– Det er viktig at tiltakene kommer raskt, for å unngå ytterligere forvitring av bransjen, sier Gabrielsen.

Annonse
Annonse