JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trepartskonferanse i Kina

I morgen deltar LO-leder Roar Flåthen på en trepartskonferanse i Shanghai i Kina sammen med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og NHO-sjef John G. Bernander.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Tema for konferansen er trepartssamarbeid og et anstendig arbeidsliv. Konferansen holdes i den norske paviljongen på World Expo 2010.

- Dette er en viktig konferanse nå som kontakten mellom Norge og Kina øker. LO har hatt samarbeid med kinesisk fagbevegelse i mange år, men det er ikke ofte vi har sjansen til å diskutere med både myndigheter og arbeidsgivere sammen i Kina slik som vi får anledning til her. Jeg har inntrykk av at også kineserne har forventninger til konferansen, sier LO-leder Roar Flåthen.

På LO-lederens egen side på lo.no kan du lese mer og se bilder fra LO-delegasjonens besøk i Kina.

NHO-sjef Bernander opplever at NHOs søsterorganisasjon CEC og kinesiske bedrifter er interessert i norske erfaringer om bedrifters samfunnsansvar og forhold i arbeidslivet. Særlig gjelder det helse, miljø og sikkerhet og forholdet mellom ledelse og ansatte.

NHO har samarbeidet med kinesiske søsterorganisasjoner i snart 20 år. "Demokratisering av arbeidslivet i Kina" er tema for den gjeldende samarbeidsavtalen.

- Vårt samarbeid med kinesiske arbeidsgiverorganisasjoner er en god kanal for å drøfte samfunnsansvar, sier Bernander.

Fra kinesisk side deltar en viseminister og visepresidentene for arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene. I tillegg til Flåthen, Bjurstrøm og Bernander, som skal innlede, deltar statssekretær Jan-Erik Støstad for å lede konferansen. To forskere, en kinesisk og Kristine Nergaard fra Fafo, skal holde foredrag.

Flåthens vil i sin innledning ta opp betydningen av trepartssamarbeid og den norske modellen, sosial dialog, faglige rettigheter og krav om et anstendig arbeidsliv.

Annonse
Annonse