JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler stramt budsjett

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) varsler et stramt statsbudsjett, men med flere overraskelser.

På vei til regjeringskvartalet tirsdag morgen lover Johnsen flere overraskelser i statsbudsjettet som blir lagt fram klokken ti.

– Det blir et stramt budsjett. Jeg har levert mange gode budsjetter, og det blir et godt budsjett i dag også. Budsjettet er sterkt preget av en rødgrønn regjering, og det er jeg glad for, sier Johnsen til NTB.

– Alltid skuffelse

Finansministeren vil ikke røpe noe mer om innholdet i budsjettet enn det de siste dagenes lekkasjer allerede har avslørt.

– Dere får vente til klokken ti. Det kommer helt sikkert flere overraskelser, mange kommer til å være fornøyde, men det er også alltid noen som blir skuffet, sa Johnsen til pressen som møtte ham utenfor hans bolig på Frogner i Oslo.

Også en liten delegasjon fra Rød Ungdom hadde tatt turen til byens vestkant for å forære finansministeren et belte med oppfordring om å stramme inn livreimen på budsjettet til forsvarsminister Grete Faremo. Det ville ikke Johnsen love, men beltet tok han med seg sammen med den berømte kofferten, som ble plassert i bagasjerommet på bilen.

– Her ligger den tryggest, sa Johnsen før han satte seg i bilen.

SPESIALSIDE: Les mer om statsbudsjettet og reaksjonene på det på vår spesalside

Solid støtte

Johnsen kan ta med seg en fersk meningsmåling som gir ham solid støtte blant befolkningen.

Hele 44 prosent av de spurte i en meningsmåling mener at Sigbjørn Johnsen gjør en god jobb som finansminister, skriver Dagbladet. Bare 6 prosent mener han gjør en dårlig jobb, mens 37 prosent beskriver innsatsen som middelmådig. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse