JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tiggere må ut

Regjeringen vil utvise utenlandske tiggere som styres av bakmenn. Er du enig? Si din mening!

Målet er å hindre menneskehandel. Forslaget legges fram for Stortinget senere i år.

Utvisningene skal skje selv om det er lov til å tigge, og selv om EØS-borgere har rett til å være i Norge, skriver Aftenposten.

– Les også: Ung tigger dømt til fengsel

Justisminister Grete Faremo (Ap) presiserer at tigging i utgangspunktet er tillatt i Norge, og at det ikke skilles mellom nordmenn og andre.

– Det kan likevel ikke utelukkes at det kan være organiserte bakmenn og menneskehandel involvert i tigging, sier Faremo til Aftenposten.

Tiltaket for å hindre utenlandske tiggere i norske gater ett av 35 tiltak i regjeringens ferske statusrapport på handlingsplanen mot menneskehandel. Regjeringen vil bruke utlendingsloven for å bortvise eller utvise utlendinger av hensyn til den offentlige orden eller sikkerhet, men åpner også for å endre regelverket.

– Det er viktig for oss å se om vi trenger nye regler for å komme menneskehandel til livs. Om tiggingen er organisert, og mennesker blir utnyttet, er vi over i forhold som det er viktig for oss å bekjempe, sier Faremo.

– Les også: Tiggerbarn tatt av politiet

Verken politiet i Oslo eller Politidirektoratet vil kommentere saken før de har fått sett nærmere på statusrapporten.

Tigging var tidligere forbudt i Norge, men ble lovlig da løsgjengerloven ble opphevet i 2006. Året etter ble Romania og Bulgaria EU-medlemmer, og tiggere derfra begynte å komme til Norge som turister. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse