JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streikeklare – om nødvendig

Ingen på Draka kabelfabrikk har egentlig lyst på streik. Men alle er klare dersom det blir nødvendig fra søndag. Sånn må det bare være.

harald.henmo@lomedia.no

– Det vi eventuelt går til streik for er jo ting som er avgjort i fellesskap på landsmøtet i forbundet. Og de står vi for alle sammen, sier klubbleder Dagfinn Borgersen – og sekunderes av styremedlem Morgen Egge:

– Det er ikke noe gøy å streike. Det er et økonomisk løft, blant annet. Men man tar en streik dersom det blir nødvendig.

Arbeidstid viktigst

Meklingen mellom Fellesforbundet og Norsk Industri sto fortsatt bom fast fredag – så vidt noen utenfor meklingsrommet visste. Det er ikke klart hvor det står mest fast, men bruddet kom før det ble snakk om lønn. Mest sannsynlig handler det derfor om innleie av arbeidskraft, normalarbeidsdag eller pappapermisjon. Hva er viktigst for klubben på Draka?

– Normalarbeidsdagen, som Norsk Industri vil prøve å utvide, sier Egge.

– Det er jo blitt sånn at man dråpe for dråpe fjerner goder vi har hatt før, til glasset er tomt. For andre er det kanskje pappapermisjon eller innleie som er viktigst. Men da står vi sammen med dem. Det er solidaritet.

Alle med

Når Magasinet kommer på besøk hos Drammen-bedriften er både streikevester og streikelister klare.

– VI hadde møte med bedriften i går og ble enige om reglene i tilfelle streik, forteller Borgersen.

– Det var greit. Vi har et ryddig forhold til ledelsen her.

Og noe streikebryteri er det uansett ikke snakk om på Draka.

– Her er alle organisert. Hundre prosent, forteller klubblederen.

Annonse

Flere saker

Annonse