JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Angriper asylpolitikken

Venstre-leder Trine Skei Grande gikk til angrep mot regjeringens asylpolitikk og fattigdomspolitikk da hun talte til Venstres landsmøte fredag.

Skei Grande åpnet landsmøtet på Fornebu med å gjøre det klart at Venstre mener det ikke må sendes hjem flere asylbarn før praktiseringen av regelverket blir justert slik at hensynet til barnas beste settes høyere enn i dag.

– Det er ikke snakk om noe frislipp, slik statsminister Jens Stoltenberg vil ha det til. Men vi må ha en praksis som setter barna først, sa Skei Grande til applaus fra landsmøtesalen.

Hun advarte mot å la barn som er vokst opp i Norge, bli straffet for feil deres foreldre eller besteforeldre har begått.

Skei Grande angrep også regjeringen for fattigdomspolitikken:

– I løpet av de siste seks årene, siden denne regjeringen overtok makten, har det blitt 6.500 flere barn i Norge som lever i fattige familier. Dette er ikke barna selv skyld i, for det er ingen barn som velger å bli født inn i fattigdom, sa Venstre-lederen.

Hun sparket også til Høyre-lederen:

– Kjære Erna Solberg: Det er ingen barn som «naver». Det er derfor det er så viktig å få inn et parti med et stort hjerte i en ny regjering, sa Skei Grande. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse