JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ingen norske såret

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kjenner ikke til at noen norske soldater er såret under storangrepet i Kabul, sier han til NRK.

Han bekrefter at de norske spesialsoldatene som ble utplassert i Kabul i begynnelsen av april deltar i arbeidet med å drive angrepene tilbake.

Time-journalisten John Wedle meldte tidligere på dagen at en norsk soldat som deltok i aksjonen var blitt såret i halsen, men opplyste senere at en norsk forsvarstalsmann hadde avkreftet dette.

Støre omtaler dagens angrep som svært dramatisk, men legger til at det nå ser ut som om angrepet er i ferd med å bli slått tilbake. Han legger vekt på at det er det afghanske forsvaret som har hovedansvaret i Kabul, og at det er et godt tegn at de selv klarer å slå tilbake angrepet.

– Det er verdt å merke seg at det er afghanerne selv som driver angrepene tilbake. Våre spesialstyrker er der for å hjelpe til og trene afghanerne til å gjøre et slikt oppdrag, sier han til NRK. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse