JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Svarer på kritikken

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener han ikke opptrådte som dommer i terrorrettssaken da han deltok i TV 2-programmet Senkveld fredag.

Stoltenberg har måtte tåle kritikk etter intervjuet, der han sa at det ville være en fordel om terrorsiktede Anders Behring Breivik ble kjent tilregnelig.

Lørdag kom kritikk fra advokat Harald Stabell. Søndag langet politisk redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle ut mot statsministeren.

– Vi vet at to psykiatrirapporter konkluderer ulikt. Og vi vet at rettens fem dommere må foreta et valg mellom motstridende sakkyndighet. I en slik situasjon er det nærmest skandaløst at statsministeren legger hele sin tyngde inn til fordel for ett rettslig syn, skriver Stanghelle.

– Les også: Forsvar av en åpen rettssak

Stoltenberg svarer at han ikke opptrer som dommer i 22. juli-rettssaken. Tvert imot.

– I alle intervjuer jeg har gitt i forkant av rettssaken, har jeg understreket at det er opp til rettsvesenet å dømme, sier Stoltenberg til Aftenposten.

– Jeg tror de som så programmet fikk med seg at jeg ikke ga til kjenne mitt syn på om tiltalte bør kjennes tilregnelig eller ikke, men utelukkende refererte til at det for ofrene vil kunne oppleves som en fordel om han blir det. Jeg har altså ikke gitt uttrykk for en personlig mening som rettsvesenet behøver å forholde seg til, sier Stoltenberg, som understreker at han også tidligere har understreket domstolens uavhengighet.

– Les også: 22. juli hver dag

(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse