JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror ikke på inntektsløft

Bare 6 prosent av bøndene tror landbruksmeldingen vil gi dem et inntektsløft. Småbønder og distriktsbønder er mest skeptiske.

Spørsmålet om å øke inntekten til bøndene sto sentralt i dragkampen om landbruksmeldingen da den ble diskutert i Stortinget. Men regjeringen falt ned på å ikke forplikte seg til å tette inntektsgapet mellom bønder og nordmenn flest. Istedenfor skal inntektsnivået «videreutvikles».

Det har ført til at bøndene generelt er skeptiske til resultatet, viser en spørreundersøkelse foretatt av Respons Analyse for Nationen og Landbrukets Utredningskontor.

– Les også: Klare fronter om landbruket

Bare én av 17 sier at de har stor tiltro til at landbruksmeldingen vil gi dem et inntektsløft, mens hver tredje bonde har liten eller ingen tro på noe løft.

I undersøkelsen er det særlig de gruppene som beskrives som beskyttelsesverdige og prioriterte som har minst tro på at regjeringens landbruksmelding skal hjelpe dem til økte inntekter.

– Basert på meldinga og debatten er det overraskende, siden det har vært lagt mye vekt på beite, distriktsjordbruk og grovfôr, sier Merete Furuberg, leder i Småbrukarlaget. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse