JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

60 barn skades hver dag

En stor del av ansatte i barnehager mangler grunnleggende sikkerhetsopplæring.

I fjor ble 15.000 barn skadd i barnehager. Hver dag blir 60 barn skadd.

I en undersøkelse hvor 1.400 styrere i norske barnehager har svart om skadeomfang og sikkerhetsopplæring i sin barnehage, kommer det blant annet fram at hver fjerde barnehagestyrer mener det er mer enn 90 prosent sannsynlig at barn vil bli skadd, skriver Aftenposten.

– Situasjonen er veldig alvorlig. Det settes av for lite tid og ressurser til å gi opplæring i sikkerhet i norske barnehager, sier Mariann Fjeldstad, leder i yrkesorganisasjonen Delta, som organiserer både førskolelærere og assistenter i norske barnehager.

– Les også: Mangel på førskolelærere

Undersøkelsen viser at rundt 13.000 barnehageansatte ikke fikk innføring i barnehagens egne sikkerhetsprosedyrer i fjor og jo større barnehagen er, desto flere skader oppstår.

Fjeldstad mener at en av årsakene til at det er så stort behov for sikkerhetsrutiner er at det er for dårlig bemanning i barnehagene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse