JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen i byggeindustrien brutt

Fredag kl 24 løper fristen ut for mekler Mats Stensrud dersom en skal unngå at lønnsoppgjøret for byggeindustrien ender i streik.

einar.fjellvik@lomedia.no

Det er klart etter at Fellesforbundet i formiddag ba om at meklingen i lønnsoppgjøret for byggindustrien må avsluttes. Dermed har mekleren fire dager på seg for å lose partene fram til en anbefalt løsning.

Heving av minstelønna det sentrale kravet i dette lønnsoppgjøret. Utfordringen er at byggeindustrien består av en rekke bransjer med høyst ulikt lønnsnivå, med betongprodusentene på topp og sagbrukene på bunnen av skalaen. Fellesforbundet har derfor krevd å få inn i tariffavtalen en garantiordning som skal sikre at gjennomsnittslønna på den enkelte bedriften ikke sakker for langt etter gjennomsnittet i bransjen. Det er ventet at dette kravet blir den leieste nøtta å knekke.

Annonse

Flere saker

Annonse