JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens støtter Jonas

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke personlig gripe inn i den såkalte Tschudi-saken.

Han fastslår at det er opp til kontrollkomiteen på Stortinget å vurdere utenriksminister Jonas Gahr Støres håndtering.

– Det er et grunnleggende prinsipp at statsråden selv avgjør sin habilitet i konkrete saker. Den beslutningen tok Støre i 2008, og den står han på fremdeles. Jeg har ikke grunnlag for å si at Støre håndterte dette feilaktig, sier Stoltenberg.

– Les også: – Sa ja før søknaden kom

Saken om bevilgning av UD-midler til et nordområdeprosjekt tok en ny dreining tirsdag, da kontrollkomiteen på Stortinget vedtok å åpne sak. Dette innebærer blant annet at både Støre og hans barndomsvenn Felix Tschudi, som var en nøkkelperson i prosjektet, må forklare seg under en høring.

Habilitetsproblematikken ble ikke tatt opp under den muntlige spørretimen, der Stoltenberg alene svarte på regjeringens vegne, hovedsakelig om sosialpolitikk og hjelp til de svake i samfunnet. Men Tschudi-saken dominerte det pressetreffet som statsministeren holdt i statsrådssalen umiddelbart etterpå.

– Les også: Flertall tviler på Støre

– Det ville være svært uvanlig å be lovavdelingen i Justisdepartementet gjøre en habilitetsvurdering av Støre fire år i etterkant. Han står fast på sitt standpunkt om at en slik vurdering var unødvendig. Nå er det opp til Stortingets kontrollkomité å følge opp det den synes er uklart og eventuelt kritikkverdig. Statsministerens kontor er ikke noe tilsynsorgan, sier statsministeren. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse