JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tyst om faglig politikk

Av 34 resolusjonsforslag foran Frp-landsmøtet til helgen handler ingen om faglig politikk. Og faglig utvalg er nedlagt.

stig.christensen@lomedia.no

Frp hadde pressekonferanse i dag der de tok opp sentrale saker som skal opp på landsmøtet til helgen. Økonomisk politikk, helse og utdanning- og næringspolitikk står sentralt. Er det noe som ikke står sentralt, så er det politikk om fagbevegelsen og arbeidslivet.

Ikke fagbevegelsen

Per Sandberg snakket om utvalg som er nedsatt med tanke på landsmøtet, samt at det er kommet inn 34 resolusjonsforslag.

– Handler noen av disse om arbeidslivet og fagbevegelsen?

– Nei, sier nestlederen til LO-Aktuelt. Han forteller at saken kommer opp i forbindelse med programmet.

Nedlagt

LO-Aktuelt hadde for fem år siden den glede å være til stede på et møte i Fremskrittpartiets faglige utvalg med Per Sandberg i spissen. Det skulle satses i forhold til fagbevegelsen. Da vi i dag spør Sandberg om utvalget fortsatt eksisterer, er svaret negativt.

Les: På korstog med Per Sandberg

– Det utarbeidet et faglig program, får vi vite. Dermed hadde utvalget utført sin oppgave og ble lagt ned.

Nestleder Sandberg bekrefter imidlertid at Frp fortsatt er mot «monopollignende organisasjoner» av LO-typen. Han mener Frp grunnleggende står for det samme i den faglige politikken som i 2005. Samtidig påstår han at de i all hovedsak står bak regjeringens arbeidslivspolitikk.

– Også i spørsmål om sosial dumping?

– Ja, i all hovedsak, svarer nestlederen som mener de har støttet de aller fleste forslag her med få unntak.

Vil svekke fagbevegelsen

Frp vil svekke fagbevegelsens makt overfor lovverket. For eksempel vil de at Arbeidstilsynet skal avgjøre dispensasjoner fra arbeidstidsbestemmelsene i Arbeidsmiljøloven, ikke partene i arbeidslivet.

– Vi vil overføre makt fra fagbevegelsen til den enkelte arbeider, sier Per Sandberg. Alternativt vil de overføre makt og valgmuligheter til lokalt nivå framfor sentralt hold.

Menneskeskapt?

På pressekonferansen ble Siv Jensen spurt om hun støttet et forslag fra Buskerud om klima, som går langt i å bestride at klimaproblemene er menneskeskapt. Jensen ville ikke ta noe personlig standpunkt til dette nå, men viste til at Frp er et modig parti som tør ta diskusjonene. Partilederen var for øvrig tilfreds med Venstres nyorientering i forhold til borgerlige regjering og villigheten til «å snakke med» også Frp.

Annonse
Annonse