JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmiljøpris til LO-mann

Bjørn Erikson, tidligere leder av LOs arbeidsmiljøavdeling fikk i går Arbeidsmiljøprisen for 2010, sammen med Holmlia bibliotek.

– Bjørn Erikson er en vaktbikkje som sier ifra der tiltak eller ny kunnskap trengs. Han er alltid satt det faglige i sentrum, og alltid vært prinsipiell og saklig, heter det i juryens begrunnelse.

Les hele juryens begrunnelse.

Det er Arbeidsmiljøsentret som deler ut denne prisen, som regnes som den prestisjetunge på dette området. Gårsdagen utdeling var den 48. i rekken, og det var arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri som hadde nominert Bjørn Erikson til årets pris.

Den andre prisvinneren, Holmlia bibliotek, var nominert av Arbeidstilsynet i Oslo, og fikk prisen for måten ledelse og ansatte har håndtert uønsket bruk av filialen som varmestue for narkotikaselgere, og kjøp og salg av narkotika, samt truende atferd fra deler av brukergruppen.

Lang LO-karriere

Bjørn Erikson arbeidet i en årrekke i LO, først som yrkeshygieniker, senere som leder for arbeidsmiljøavdelingen. Han har representert LO i en rekke styrer, utvalg og arbeidsgrupper og har vært en viktig drivkraft i utviklingen av institusjoner, regelverk og ny kunnskap på arbeidsmiljøområdet.

1. september i år gikk Bjørn Erikson over i pensjonistenes rekker.

LES MER: Intervju med Bjørn Erikson på Arbeidsmiljøsentrets nettside.

Annonse
Annonse