JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ultralydstrid ikke over

Selv om sentralstyret i SV denne uken sa ja til tidlig ultralyd, er striden ennå ikke over.

Nå ber flere partiveteraner og sentrale medlemmer landsstyret om å avvise sentralstyrets ja.

Mandag fattet et samlet sentralstyre i SV et vedtak der de går inn for at det offentlige skal tilby ultralyd i tolvte uke for alle gravide. Dette har lenge vært et stridstema innad i regjeringen.

– Les også: Sier ja til tidlig ultralyd

Men selv om sentralstyret sa ja og landsstyret i SV sannsynligvis vil følge vedtaket under sitt møte denne helgen, skriver Dagsavisen at en rekke partiveteraner og sentrale SV-medlemmer i et brev til landsstyret ber om en utsettelse og mener at saken må diskuteres på landsmøtet.

– Her er det snakk om store prinsipielle spørsmål som hører hjemme på et landsmøte, sier partiveteranen Kjellbjørg Lunde.

Brevet er undertegnet av i underkant av 30 personer som har eller har hatt verv i partiet. I tillegg til Lunde omfatter dette blant annet tidligere miljøvernminister Helen Bjørnøy, tidligere partileder Theo Koritzinsky, Oslo-politikerne Ivar Johansen og Marianne Borgen, samt de tidligere stortingsrepresentantene Torild Skard og May Hansen.

– Les også: – Tenk klima

Landsstyremedlem og kvinnepolitisk talsperson Marthe Hammer mener det ikke er noen grunn til å sende saken til landsmøtebehandling ettersom den var oppe til behandling på fjorårets landsmøte og det der ble vedtatt at saken skulle sendes videre til nettopp landsstyret for videre behandling. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse