JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trekker tilbake Utøya-bok

Cappelen Damm trekker tilbake boka «Med hjertet mot steinen» skrevet av Utøya-overlevende Adrian Pracon.

Årsaken er at den inneholder flere sitater fra en 15-åring som ble drept, uten at de etterlatte er blitt spurt.

15-åringen er nevnt hele 23 ganger i boken som Pracon har skrevet sammen med journalisten Erik Møller Solheim, ifølge VG.

Familien har reagert meget sterkt på at sønnen er gitt en så stor plass i boken uten at Cappelen Damm varslet dem og søkte om godkjennelse på forhånd.

– Les også: Islamkritikere får pengegaver

Etter at 15-åringens lillesøster skrev en kronikk i lokalavisen Vest-Telemark Blad tidligere denne uken der hun påpeker både fakta- og siteringsfeil samt at hun mener det er et etisk overtramp, varsler forlaget at de trekker tilbake boken som ble utgitt rett etter påske.

– I tråd med familiens ønsker skal det som står om ham fjernes. Det er cirka 1.500 bøker som er sendt ut, og som nå kalles tilbake, sier forlagets sjef for sakprosa, Ida Berntsen.

– Les også: Kjemper en nettkamp

Hun sier det var en svikt i rutinene at familien ikke ble kontaktet.

Berntsen understreker at det er forlaget som har redaktøransvaret for boka, og at det er de – og ikke Pracon – som burde stått for varslingen.

– Det er forlaget alene som har ansvaret, sier forlagssjefen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse