JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp-ønske om KrF på laget

Sp-leder Liv Signe Navarsete frir forsiktig til KrF.

– Mange hos oss ønsker seg KrF med på laget, sier Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sp-lederen gjør det klart at det solid støtte for å fortsette det rødgrønne regjeringsprosjektet også etter valget i 2013. Strategien står fast, og hun er varsom med å legge seg bort i regjeringsdebatten i KrF.

– Men jeg håper at KrF vil holde strammere på sentrumsverdiene enn det Venstre har gjort, sier Navarsete.

– Les også: Sp-topper benekter splittelse

Torsdag innledet hun til debatt om Senterpartiets videre strategi. Overfor ANB røper hun at partiet nå vil forsøke å få bedre oppslutning i byene.

– Våre saker bør være et godt alternativ for folk i byer. Det er mange flere som er enige med vår politikk enn det er velgere som stemmer på oss, sier hun og viser til at valgomatene på internett viste dobbelt så høy score for Sp enn det som ble resultatet ved de siste valgene.

Senterpartiets landsstyre har nå blinket ut tre saker som skal stå i fokus fram til stortingsvalget i 2013: Samferdsel, eldremsorg og miljø.

Distriktspolitikk og landbruk er ikke blinket ut, for det er områder som alle likevel forbinder med Senterpartiet.

– Les også: – Høyre tar fra de fattige

– Et bedre samferdselstilbud skal bidra til å binde landet sammen. Det er også nødvendig for god næringsutvikling og modernisering av Norge i form av bredbånd, sier Navarsete.

Sp-lederen har ikke gitt opp tanken om å få et nytt budsjettsystem for finansiering av vei- og jernbaneutbygging. Vi har løsninger for å realisere nok en ny samferdselssatsing. Hvis vi ikke gjør det, så er jeg alvorlig redd for at regjeringen ikke vinner valget neste år, sier hun med dårlig skult adresse til statsminister Jens Stoltenberg.

– Det er ikke pengemangel, men systemtvang som holder oss tilbake, sier hun og viser til at dagens system gjør det lettere å prioritere kraftledninger og flyplasser enn veier og jernbane.

Eldre og miljø

– Videre vil vi fornye eldresomsorgen, sier hun og krever en samhandlingsreform del to.

– Den skal handle mindre om system og organisering, men mer holdninger og menneskesyn, sier hun og nevner forebygging og tidlig innsats som stikkord.

Navarsete er stolt av Sp som forvalterparti i miljøpolitikken.

– Vi tar ansvar for miljøet samtidig som naturen skal virke i menneskenes interesse, ikke som et museum, sier hun og varsler at Sp skal utgjøre kjernen i nye miljøpolitiske allianser. Skogplanting og bioenergi blir ifølge Navarsete Senterpartiets bidrag når regjeringens klimamelding nå sys sammen. (ANB)

Annonse
Annonse