JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sammenliknes med Palin

Venstre-leder Trine Skei Grande sammenlikner Frps Per-Willy Amundsen med Sarah Palin i klimaspørsmål.

Fremskrittspartiets klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener det er galskap å bruke penger på klimatiltak. Venstre svarer at han argumenterer som Sarah Palin og at Frp har et problem.

– Snart er det bare i lille Norge at debatten fremdeles styres av klimafundamentalistene i miljøorganisasjonene som får lov til å lansere det ene irrasjonelle «klimatiltaket» etter det andre, uten at noen sier dem imot. Hypotesen om menneskeskapte klimaendringer får stadig mer religiøse overtoner. Dette må ta slutt. Fornuften må tilbake i klimadebatten. Det vil Frp sørge for, sier Amundsen til VG.

Amundsen mener det galskap å bruke milliarder av kroner på en hypotese om at eventuelle klimaendringer er menneskeskapt.

– Les også: Kan stanse klimaforlik

– Sannheten er at temperaturen de siste 15 årene ikke har økt statistisk signifikant og at det i stor grad er solen som påvirker temperaturen og i sin tur CO2 i atmosfæren, ikke menneskene, mener Amundsen.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener han tar feil.

– Les også: Utålmodige klimapartnere

– Jeg kommer i farten bare på ett menneske som har et like oppsiktsvekkende klimabudskap som Amundsen, og det er Sarah Palin. Det er utrolig kunnskapsløst, sier hun.

– Dette bryter så fundamentalt med politikken i Norge og Europa, at det er Frp som har et problem, sier Skei Grande. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse