JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar Frp i klimaskole

Arbeiderpartiets Eirin Sund tar Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen i skole for uttalelsene om at solen har skylden for klimaendringene.

kjell.werner@anb.no

– Det er tragikomisk at Amundsen mangler så mye forståelse av klimapolitikk. Han viser en forbløffende forrakt for klimaforskningen og det arbeidet som gjøres på dette området, sier Stortingsrepresentant Eirin Sund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– At dette utspillet kommer fra partiets energi- og miljøpolitiske talsmann understreker bare at Frp har en holdning til miljø- og klimaspørsmål som er helt på siden av det alle andre seriøse norske partier har, sier Arbeiderpartiets talskvinne på området.

– LES OGSÅ: Sammenliknes med Palin

Bakgrunnen er at Per-Willy Amundsen ikke vil være med på at klimaendringene er skapt av mennesker.

– Jeg sier at det menneskeskapte er minimalt i forhold til den påvirkningen solen har, sier Amundsen til VG. Frp-talsmannen mener det er galskap å bruke milliardbeløp på klimatiltak som kan føre til industridød og tapte arbeidsplasser i Norge.

Eirin Sund reagerer hoderystende.

– Fremskrittspartiets landsmøter byr alltid på en del lite gjennomtenkte utspill, men dette tar kaka. Amundsen viser her partiets sanne ansikt i klimadebatten. At han går så kraftig ut mot klimaforskningen, viser at han er totalt blottet for innsikt i klimasaken, sier Sund.

Rundt grøten

– Frp har gått litt rundt grøten de siste årene, og latet som om at partiet bryr seg om klimaet, men dette er siste spikeren i kista for Fremskrittspartiets troverdighet i ett av de viktigste spørsmålene vår generasjon står ovenfor, sier Sund.

– Det er mye partiene er uenige om i politikken, men alle de andre partiene har vært enige om at Frp ikke er et miljø- og klimaparti. At Venstre, som hevder å ha troverdighet i klimadebatten, nå har sagt at partiet vil støtte en regjering med Frp-deltakelse er mildt sagt oppsiktsvekkende. Når Amundsen nå kaster sløret og viser hva som egentlig er Fremskrittspartiets politikk, må det være smertefullt og pinlig for miljøpolitikerne i Venstre å registrere et slikt budskap, sier Eirin Sund. (ANB)

Annonse
Annonse